NL Nederlands

Zonnepanelendak oplossingen

Het geïntegreerde Loci zonnepanelendak kan worden gemonteerd op verschillende soorten onderdaken, waaronder prefab scharnierkappen en traditionele isolatie-elementen. Het Loci systeem vereist enkel panlatten voor de opbouw, die indien nodig verder uit elkaar kunnen worden geplaatst dan bij traditionele dakpannen. Bovendien kan het onderdak constructief lichter worden uitgevoerd, aangezien het Loci systeem aanzienlijk lichter is dan dakpannen. Dit kan resulteren in aanzienlijke kostenbesparingen in de dakconstructie.

 

 

Loci met RockZero

Het geïntegreerde Loci zonnepanelendak en RockZero Daksystemen van ROCKWOOL vormen samen een vooruitstrevende prefab dakoplossing voor daken waar zonnepanelen gevraagd worden. Deze daken hebben vaak te maken met verhoogde temperaturen, maar dankzij de ononderbroken isolatielaag van RockZero Daksystemen wordt hier effectief tegen beschermd.

 

Het warmte-accumulerend vermogen van de steenwol isolatie zorgt ervoor dat warmte veel minder snel wordt doorgegeven aan het gebouw dan bij traditionele dakoplossingen.
Bovendien wordt de (scharnier)kap van de RockZero Daksystemen in de fabriek voorbereid op het draagsysteem van het Loci geïntegreerde zonnepanelendak. Op deze manier kan de scharnierkap efficiënt "just in time" naar de bouwplaats worden getransporteerd en met een hijsframe op de woning worden geplaatst.

 

Vervolgens worden de esthetische zonnepanelen op een gestroomlijnde wijze gemonteerd op het draagsysteem, gevolgd door de installatie van elektrische aansluitingen en (rand)afwerkingen. Deze innovatieve oplossing is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie van individuele woningen, alsook voor grootschalige toepassingen zoals rijtjeshuizen. Zie hier het voorbeeldproject in Medemblik.

 

Het feit dat de complete scharnierkap in de fabriek wordt gefabriceerd draagt bij aan tijdsbesparing op de bouwplaats en minimaliseert eventuele overlast. Deze snelle montagemogelijkheid maakt de dakoplossing bijzonder geschikt voor renovatieprojecten waardoor het een uiterst aantrekkelijke optie is voor woningcorporaties.

Loci als vervanging
Het Loci geïntegreerde zonnepanelendak zonder volledige nieuwbouw of dakrenovatie is de oplossing wanneer u eigenlijk wel zonnepanelen wilt plaatsen maar de traditionele zonnepanelen lelijk vindt en uw dakconstructie nog niet aan vervanging toe is. In dit geval kunt u het Loci systeem opbouwen op het bestaande dakbeschot.
Het onderdak mag dan niet doorgezakt zijn of dient eventueel opgevuld te worden. De bestaande dakbedekking wordt verwijderd en vervangen door het Loci geïntegreerd zonnepanelendak. Middels deze oplossing kunt u de woning weer een esthetisch mooie uitstraling geven zonder volledige dakrenovatie.

Loci met RockZero Loci met RockZero Loci met RockZero