NL Nederlands
Terug naar het overzicht

Nominatie Architectuurprijs 2017

25-05-2017

Nominatie Architectuurprijs 2017

De woning in Weert met het Loci Integrated Insulated Solar Roof is genomineerd voor Architectuurprijs 2017. "Een unieke kans, want veel architecten kennen het systeem nog niet", aldus Rene Borro van Rebor BV. 
Hugo Coppen (eigenaar van de woning) heeft bouwkunde en stedenbouw gestudeerd en heeft zichtbaar zijn kennis, kunde en passie ingezet om zijn eigen unieke bungalow te realiseren op de Princenweg 42 te Weert. 

"We zijn heel trots op de nominatie, genomineerd zijn geeft al waardering en voldoening", aldus Rene Borro (Rebor B.V., Loci Zonnepanelen dak). De Stichting wil met de jaarlijkse Architectuurprijs Weert de aandacht voor de architectuur in Weert vergroten. Doel van de Stichting is een breder publiek bekend te maken met en bewust te maken van architectuur. Sinds 1994 is de Werkgroep Architectuurlijk Weert actief. Sinds 2003 is de werkgroep ondergebracht in de onafhankelijke Stichting Architectuurlijk Weert. Dankzij de Stichting vinden boeiende lezingen plaats, zijn prijsvragen uitgeschreven en worden excursies georganiseerd. Dankzij de sponsors en begunstigers organiseert de stichting jaarlijks de uitreiking van de Architectuurprijs in Weert.


"Wilt u ons ondersteunen, stem dan van 29 mei tot 18 juni op ons project via: http://www.architectuurlijkweert.nl/stemmen.php", aldus Rene Borro (Rebor B.V.).

Interview met Hugo Coppen over de woning in Weert
Hugo Coppen (de klant) heeft bouwkunde en stedenbouw gestudeerd en heeft zichtbaar zijn kennis, kunde en passie ingezet om zijn eigen unieke bungalow te realiseren op de Princenweg 42 te Weert. Hugo is veel bezig met innovatie en nieuwe producten bedenken voor de software die het bedrijf verkoopt, maar beleeft ook zijn passie voor innovatie en technologie in zijn vrije tijd (bewijst het innovatieve loci dak, de robot-grasmaaier in de tuin, de laadpaal van zijn Tesla, etc.). 
“We hebben veel innovaties toegepast in en rond de bungalow”, aldus Hugo Coppen. Deze oplossing is esthetisch en financieel de beste oplossing, wat wil je nog meer?!”, aldus Hugo Coppen.

LOCI Solar Integrated insulated Roof
Rebor bv (2006)  houdt zich bezig met innovaties en onderzoek op het gebied van zonne-energie voor de opwekking van elektriciteit binnen de gebouwde omgeving en met name de architectonische integratie in die omgeving. Dit gebeurt veelal in samenwerking met andere bedrijven uit de sector en kennisinstituten zoals  Universiteit Eindhoven, 
ECN, TU Delft en de combinatie van beide in de organisatie genaamd SEAC (Solar Energy Application Centre.