NL Nederlands

Loci het volledig geintegreerde zonnepanelen-dak voor hellende daken.

Loci is het volledig geïntegreerde-, en dak vullend zonnepanelen-dak voor uw nieuwbouw of renovatieprojecten. Loci is de oplossing voor de energietransitie en het hedendaagse efficiënte bouwen. Het esthetisch zonnepanelen-dak combineert de functie van dakbedekking én energieopwekking in één product. Alle toegepaste materialen worden in Europa geproduceerd.

Het volledige dakvlak is gevuld met mooie zwarte frameloze zonnepanelen. De toegepaste zonnepanelen zijn kleiner van formaat dan de traditionele zonnepanelen wat leidt tot een optimale en esthetische dak vulling. Rond sparingen, schoorstenen en dakvensters worden dummy-panelen toegepast met dezelfde esthetische uitstraling als de actieve zonnepanelen waardoor een homogene esthetische uitstraling ontstaat. Door het unieke bevestigingssysteem is er enig reliëf aanwezig waardoor het dakvlak niet de volledige aandacht van de woning trekt.

De zonnepanelen zijn van het type CIGS, geproduceerd met dunne filmtechniek. De elektriciteit producerende laag zit tussen twee glasplaten met een totale dikte van 7,3mm (normaal glas-folie = 3,2mm) waardoor ze langdurig beschermd zijn tegen alle weers-, en slijtage invloeden. Gezien de klimaatverandering en de groeiende populariteit van zonnepanelen wordt het weerstandsvermogen  van zonnepanelen tegen extreme weersomstandigheden, zoals flinke hagelstenen, steeds belangrijker. Dankzij de lage temperatuurcoëfficiënt (-0.32%/K) hebben deze zonnepanelen een rendement voordeel tot zelfs 12,5% in vergelijking met standaard zonnepanelen. De panelen zijn minder schaduw gevoelig en produceren zelfs bij diffuse lichtinstraling al elektriciteit waardoor ze zelfs aan twee dakzijden toegepast kunnen worden, ideaal voor een gelijkmatigere energieopbrengst gedurende de dag. Het systeem is uitgebreid en gedurende lange tijd getest op bouwfysische eigenschappen. Door de uitgekiende luchtspouw achter de panelen is dampdiffusie en koeling op een juiste wijze geregeld.

De waterdichtheid van nok tot goot wordt bereikt door het gepatenteerde bevestiging systeem waardoor de panelen ge-potdekseld over elkaar liggen. Tussen de paneel-kolommen zijn goten aangebracht welke het overtollige water afvoeren naar de dakgoot. Geluidstesten conform EN-ISO 717-1 laten zien dat het Loci zonnepanelen-dak over uitstekende akoestische eigenschappen beschikt. Voorbeeld: Rc9, met dakpannen = 38 dB, Rc9, met Loci = 40 dB

De investering voor een Locidak systeem behoort tot een van de beste op de markt ten opzichte van vergelijkbare producten. Door minimalisatie van montagematerialen, combinatie van functies en het gebruik van zoveel mogelijk standaard materialen is een zeer competitief prijsniveau mogelijk gemaakt. Uit een marktonderzoek, uitgevoerd door het Solar Energy Application Centre (Seac) uit Eindhoven, blijkt dat het Locidak systeem qua investering en montagesnelheid als beste geschikt is voor grootschalige renovatie-, en nieuwbouwprojecten. Door te investeren in het Loci zonnepanelen-dak systeem, de langere levensduur en gegarandeerde kwaliteit blijft u lang profiteren van een uitstekend financieel rendement.

Rebor B.V. is tevens leverancier van op maat gemaakte enkele en dubbele beglazing voorzien van zonnecellen voor verschillende toepassingen zoals vensters, balkonafscherming en gevelbekleding. Voor inspiratie klik her.

Verder levert Rebor B.V. traditionele zonnepanelen en omvormers voor installateurs en overige professionals in de zonne-energie. Voor de groothandels website klik hier.

Voor meer informatie over Loci kunt U gebruik maken van het contactformulier.

Uw voordelen
  • Esthetisch
  • Hoog rendement
  • Duurzaam
  • Comfort
  • Financieel rendement

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang nieuws en aanbiedingen via onze nieuwsbrief!
E-mailadres
*