NL Nederlands
Terug naar het overzicht

De Tiny House van Mill Home bedekt met Loci volledig geïntegreerde zonnepanelen

27-06-2017

De afgelopen weken is de Tiny House van Mill Home volop in het nieuws geweest. Het dak van Tiny House is volledig bedekt met het Lociⓟ volledig geïntegreerde zonnepanelen dak. Tiny House is een beweging die is over komen waaien uit Amerika. Mensen gingen massaal van grote huizen in kleine huisjes wonen. Rebor BV heeft het Loci Zonnepanelen dak in de afgelopen periode voor meerdere daken van de Tiny Houses van Mill Home geleverd.

“Het eerste echte Tiny House straatje van Nederland werd officieel geopend in Hurdegaryp in de provincie Friesland. Vijf huisjes werden geopend door burgemeester Jeroen Gebben van Hurdegaryp in de gemeente Tytsjerksteradiel. Het initiatief ontstond door Gerard Dijkstra en Rob Besemer (directeur Mill Home) die contact opnamen met mij over het door ons ontwikkelde Loci Zonnepanelen dakMill Home bouwt de Tiny Houses waarbij alles elektrisch is en zonnepanelen de energiebron vormen. Ecologisch wonen, energie neutraal en duurzaamheid staan centraal. Het is een prachtig project om aan mee te mogen werken en we zijn dan ook bijzonder trots op de opening door de Burgemeester”, aldus Rene Borro (directeur Rebor BV, Loci zonnepanelen dak).

Klein en groots in geluk
“De vraag of een groot huis je eigenlijk wel gelukkig maakt, is een veel voorkomend fenomeen. Hieruit ontstond de Tiny Housemovement in de jaren rond de financiële crisis. Een alternatieve manier van wonen waar mensen compacte, slimme en verplaatsbare huizen ontwerpen en bouwen. Dit brengt een enorme creativiteit en vrijheid met zich mee, omdat je meer vrije tijd hebt voor andere dingen zoals reizen, hobby’s, gezin, etc. Wij zijn overtuigd van deze movement en willen met onze Tiny Houses velen de mogelijkheid bieden om Tiny te gaan wonen. We geloven in Tiny Houses, maar dan wel met de techniek en het comfort van nu”, aldus Rob Besemer.

LOCI Solar Integrated insulated Roof
Rebor BV (opgericht in 2006)  houdt zich bezig met innovaties en onderzoek op het gebied van zonne-energie voor de opwekking van elektriciteit binnen de gebouwde omgeving en met name de architectonische integratie in die omgeving. Dit gebeurt veelal in samenwerking met andere bedrijven uit de sector en kennisinstituten zoals Universiteit Eindhoven, ECN, TU Delft en de combinatie van beide in de organisatie genaamd SEAC (Solar Energy Application Centre).

Bezoek de website van Rebor Zonnepanelen Dak voor meer informatie: www.loci-zonnepanelendak.nl
En de website van Mill Home: www.millhome.nl

Auteur: Aaron Mulder – ICTloket.nl