NL Nederlands
Terug naar het overzicht

Loci op de "Bouwbeurs".

13-03-2017

13 maart 2017 /in  /door 

Van 6-10 februari 2017 werd de tweejaarlijkse  ‘Bouwbeurs’ gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht. Een positieve trend was de toenemende aanwezigheid van zonne-energie producten in de bouwsector. Meerdere bedrijven presenteerden hun zonne-dak en zonne-gevelconcepten. Ons persoonlijk hoogtepunt van de beurs waren twee producten die ontwikkeld zijn in nauwe samenwerking met SEAC: Het “LOCI” BIPV dak, een product van ReBor BV(voorheen Zonnepanelen Parkstad) en het “EMERGO 2.0” BIPV dak een product van EMERGO. Beide producten zijn gebaseerd op frameloze zonnepanelen aangebracht op prefab daken, maar verschillen in hun keuze en het ontwerp van de bevestigings materialen. Opmerkelijk is dat uit ons recentelijk gepubliceerde BIPV prijsstudie 2016 is gebleken dat prefab BIPV een sterk opkomend concept is met een groot kostenbesparings potentieel. Hoeveel van deze producten zullen we zien op de volgende Bouwbeurs, gehouden in 2019?

Tags: BIPV, Bouwbeurs, EMERGO, LOCI, SEAC